Vind de studie die bij je past

Ben je bijna klaar met je technische opleiding en wil je verder studeren? Of studeer je nu iets heel anders, maar wil je switchen naar techniek? Regio Midden-Brabant biedt veel verschillende en interessante technische opleidingen aan.

Vereiste opleiding

Wist je dat de keuze van je vmbo-profiel niet uitmaakt voor een technische mbo-opleiding? Zelfs wiskunde is niet nodig! Het enige wat wél belangrijk is aan jouw profielkeuze, is of je op niveau 1, 2, 3 of 4 kunt instappen. Informeer hiervoor bij de opleiding zelf.

TIPS

om te helpen oriënteren op nieuwe mbo-opleiding

Techniek is eindeloos.
Ontzettend gaaf. En… kun je leren!

Agenda

Vind je techniek net als wij, ook zo fantastisch? Bezoek dan eens één van de evenementen hieronder en kom van alles te weten over techniek: van beroepen tot aan grappige weetjes!

Techniek Hotspots

Wil je nóg meer techniek ontdekken? Bekijk hieronder alle inspirerende techniekplekken.

Kaart

Voor ouders

De keuze voor het profiel op de middelbare school, of later voor een vervolgopleiding. Enkele belangrijke beslissingen in het leven. Kiest jouw kind dan voor de technische weg? 

Wist je dat de keuze van het vmbo-profiel niet uitmaakt voor een technische mbo-opleiding? Zelfs wiskunde is niet nodig! Het enige wat wél belangrijk is aan de profielkeuze van jouw kind, is of ze op niveau 1, 2, 3 of 4 kunnen instappen. Informeer hiervoor bij de opleiding zelf.

Hoe groot is de baankans voor een bepaalde opleiding? In welke beroepsgroep heeft jouw kind de grootste kans op een stage of leerbaan? Hoe ziet de arbeidsmarkt voor een gediplomeerde eruit? Vind informatie om je kind te begeleiden bij de studiekeuze: 

Bekijk ook deze handige links!