Carrièreswitch, iets voor jou?

Houd jij van dingen maken? Altijd bezig met klusjes thuis? Interesse in hoe iets écht werkt? Er zijn allerlei redenen, waarom je jezelf wil oriënteren op een toekomst in de techniek. Wil jij jouw kwaliteiten gebruiken én nieuwe talenten ontdekken? Ook zonder werkervaring of diploma kun je terecht in de techniek. Kijk nu waar je jouw reis start. 

Want werken in
de techniek biedt kansen!

Werken en leren in Midden-Brabant

Interesse in een baan in een andere sector? In Midden-Brabant vind je genoeg mogelijkheden om je de weg te wijzen naar een toekomst binnen de techniek.

Het Rangeerterrein is speciaal geschikt voor inwoners uit Midden-Brabant die interesse hebben in een baan in een andere sector. Met Rangeerterrein maak je op een leuke manier kennis met de sector Techniek.

Het Rangeerterrein is een initiatief van het Werkgeversservicepunt Midden-Brabant en haar partners. Het is gratis voor deelnemers.

Jouwstapintechniek.nl biedt een vacaturebank, evenementenagenda, inspirerende praktijkverhalen en vooral de mogelijkheid van (persoonlijk) advies en begeleiding op maat voor iedereen die zich wil oriënteren op een baan in de techniek. Dit platform is een initiatief van Techniekcoalitie Brabant.

Maak werk van je werk! Ben jij je baan of werk verloren of dreig je dit te verliezen? Heb je extra hulp nodig bij het vinden van ander of nieuw werk?

We zijn er voor werkenden, werkzoekenden, zelfstandige ondernemers en bedrijven in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant.

Het Leerwerkloket Midden-Brabant is een objectieve en onafhankelijke publieke partner die zich tussen onderwijs, overheid en ondernemers beweegt. Wij adviseren ondernemers, werknemers en werkzoekenden die vragen hebben over de continu veranderende arbeidsmarkt, dit doen wij kosteloos.

Ben je momenteel werkzaam in een andere branche, maar ben je benieuwd naar een baan in de installatietechniek? Dat kan want de technische installatiebranche biedt veel voordelen. Het werk is divers: er is altijd wel iets wat bij je past, van robotica tot energietransitie. En er is veel werk, de branche blijft groeien en is belangrijk is voor de maatschappij.

Nieuwe technologieën veranderen onze wereld en het werk dat we doen. Maar ook maatschappelijke veranderingen als de vergrijzing, klimaatverandering en toenemende mobiliteit zorgen voor andere behoeftes vanuit de maatschappij. Sommige banen veranderen of verdwijnen misschien wel helemaal.

Kijkje op de werkvloer

Veel mensen denken bij installatietechniek maar aan één of twee beroepen. In deze branche kun je juist oneindig veel verschillende dingen doen. De lucht in, festivals af of bijdragen aan duurzame energie. Ook jouw ding?

Tech-Hotspots

Kaart