Ambassadeur van de techniek

Wijs jij de nieuwe generatie op hun toekomst in techniek? Dat Midden-Brabant bol staat van de mooiste en meest innovatieve technische bedrijven weet jij als geen ander. Jij bent er namelijk één van. Toch kiezen steeds minder jongeren in Midden-Brabant voor de techniek. Als ambassadeur gids jij hen door de talloze kansrijke mogelijkheden in de techniek. 

Maak jij het verschil?!

Jouw toekomstige technici

Toegang tot de meest geavanceerde technische tools op de werkvloer. Op jouw werkvloer. Generatie Z (geboren van 1997 tot 2012) weet wat ze wil. Maar, weten ze ook hoe onmisbaar deze technologie is voor hun toekomst? Laat hen jullie toffe technische uitdaging zien in de praktijk. Hoe? Nodig ze uit of inspireer ze bij deze evenementen:

Bijdragen aan talentontwikkeling

Heb je een interessant technisch vraagstuk, een leuke opdracht of ben je juist op zoek naar een goede aansluiting met onderwijs bij jou in de buurt? Ontdekstation013 zet met jou techniek en innovatie om in aansprekende projecten en evenementen, om zo bij te dragen aan talentontwikkeling.

Het Jet-Net Loket

Matches voor gastlessen, bedrijfsbezoeken, snuffelstages en educatieve programma’s. Het Jet-Net Loket verbindt. Laat jij binnenkort jong talent kennismaken met hun toekomstige technische loopbaan? Lees alle tips van dit Loket om aan de slag te gaan.

Carrièreswitchers

Ben jij bekend met zij-instroom? Iemand met een andere werkervaring of opleiding, die al geïnteresseerd is in een switch, bezit volop kwaliteiten, werk- en levenservaring én motivatie.  Ben jij op zoek naar nieuw technisch talent? Kijk dan eens naar de carrièreswitcher! Een korte cursus of opleiding is vaak voldoende om hem (of haar) een start-up in techniek te geven. Met een loyale medewerker tot gevolg. 

Meer weten over regionale initiatieven op het gebied van zij-instroom?

WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Brabant is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten, SW-bedrijven en het Leerwerkloket in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant.

Contact met één partner is contact met alle partners. WSP Midden-Brabant is daarmee hét aanspreekpunt voor werkgevers in de regio met personeelsvraagstukken en/of die inclusief willen ondernemen. Om zo hun bedrijf te versterken. 

Techniekcoalitie Brabant (TCB) is een samenwerking van alle branches en ontwikkel- en opleidingsfondsen in de techniek in samenwerking met het mbo, hbo en alle sociale partners in de regio.

TCB denkt praktisch en kosteloos met werkgevers mee. Door maatwerk aan te bieden, maakt TCB instroom van nieuwe medewerkers tot een succes.

Het Rangeerterrein is speciaal voor inwoners uit Midden-Brabant die interesse hebben in een baan in een andere sector, zoals techniek. Kom via het Rangeerterrein in contact met potentiële nieuwe werknemers.

Het Rangeerterrein is een initiatief van het Werkgeversservicepunt Midden-Brabant en haar partners.

Jouwstapintechniek.nl is een inspiratieplatform voor Brabanders die de overstap naar techniek willen maken. Als bedrijf biedt je op dit platform je baankansen aan of vraag je een gratis sparringsgesprek over zij-stroom aan.

Dit platform is een initiatief van Techniekcoalitie Brabant.

Doe mee met een Dag van de Techniek! 

Heb jij een bedrijf in de techniek? Of is techniek een belangrijk onderdeel in jouw bedrijf? Doe dan mee aan een Dag van de Techniek? Neem contact op met de organisatie via de website van de desbetreffende Dag van de Techniek van de gemeente waarin jouw bedrijf is gevestigd.

Tech-Hotspots

Kaart