Techniek:
Onwijs Gaaf!

Stiekem weet je meer over techniek dan je denkt. Echt waar! Doe de lamp maar aan: techniek. Ga op de fiets naar school: techniek. Kijk ’s avonds tv of app naar je vrienden: ook techniek. Dingen maken, bouwen en uitvinden. 

Met techniek maken we ons leven beter. En dat begint al op jonge leeftijd. Speelde jij vroeger al met Lego? Of houd je heel erg van knutselen, gamen, robots, boomhutten bouwen of gekke proefjes doen. 

Techniek is eindeloos.
Ontzettend gaaf. En… kun je leren!

Je zit op de basisschool

Ontdek Techniek

Techniek begint met dingen maken. Met dingen bouwen en uitvinden.
En wat is nu leuker dan… zelf doen! Bekijk de filmpjes en ga aan de slag.

Een technisch dagje uit

Doe wat je leuk vindt, bij onze ontdekclubs. Maak kennis met onderwerpen als  programmeren, 3D printen of hout bewerken. Vlieg met een drone, bouw je eigen mini-huis en meer.

Zomaar een keertje ontdekken en jouw talenten gebruiken? Dat kan natuurlijk ook! Muziek maken, een eigen video of podcast opnemen… kom gewoon langs! Misschien ontdek je in de beroepenhoek wel wat je later wil worden!

Ontdek de wereld van techniek

Thuis, op school, in de supermarkt, het pretpark… Overal waar je kijkt en komt, is techniek. Nieuwsgierig hoe techniek ons helpt? Bekijk onderstaande filmpjes en ga op reis in de wereld van Techniek. 

Op bezoek bij…

Je toekomst in techniek begint bij het leren kennen van leuke scholen. Bastiaan neemt je daarom mee de klas in. Tijdens de techniekles. Zodat jij straks weet waar je techniek kunt vinden én hoe het werkt.

Techniek Hotspots

Wil je nóg meer techniek ontdekken? Bekijk hieronder alle inspirerende techniekplekken.

Kaart

Agenda

Vind je techniek net als wij, ook zo fantastisch? Bezoek dan eens één van de evenementen hieronder en kom van alles te weten over techniek: van beroepen tot aan grappige weetjes!

Voor ouders

De keuze voor het profiel op de middelbare school, of later voor een vervolgopleiding. Enkele belangrijke beslissingen in het leven. Kiest jouw kind dan voor de technische weg? 

Wil je jouw kind laten kennismaken met techniek? Kijk eens bij inspiratie.

Hoe groot is de baankans voor een bepaalde opleiding? In welke beroepsgroep heeft jouw kind de grootste kans op een stage of leerbaan? Hoe ziet de arbeidsmarkt voor een gediplomeerde eruit? Vind hier informatie om je kind te begeleiden bij de studiekeuze. 

Bekijk ook deze handige links!